Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението комисар

...
Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението комисар
Коментари Харесай

След 40 г. в МВР и 16 г. начело на пожарната: Комисар Николай Николов се пенсионира

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Николай Николов ще напусне системата на Министерство на вътрешните работи в подобаващ отдих. Пенсионирането му е заради достигането на пределната възраст за работа във вътрешното ведомство - 60 години, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който участва на гала по случай професионалния празник на пожарникарите.

Тя се организира в ГДБЗН на столичната улица " Пиротска ", където бе отслужен водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности чиновници.

В края на ноември комисар Николов ще навърши 60 години, което е пределната възраст за работа в Министерство на вътрешните работи. Той е отпред на дирекцията от 2006 година.

Главен комисар Николай Николов е роден на 25 ноември 1962 година в Перник. Средното си обучение приключва в IV гимназия в родния си град през 1980 година

Редовната си военна работа отбива в отделение 72220 - Министерство на вътрешните работи като пожарникар.

В Министерството на вътрешните работи постъпва през 1982 година на служба " Пожарникар " в Оборотна помпена станция СКМ " Ленин ", към РПС-Перник.

Последователно минава през всички равнища на йерархията в системата. През 1991 година приключва висшето си обучение във ВИПОНД-МВР, факултет " Пожарна охрана " и е назначен на служба " Инспектор " в Оборотна помпена станция към Общински национален съвет - Перник.

Заема поредно следните длъжности:

- Началник на група МвПО при РСПО-Радомир;

- Началник на група " Пожарогасене " в работа " ПАБ " към РДВР-Перник;

- Началник на работа " ПАБ " към РДВР-Перник;

- Зам.-директор на Национална работа " Пожарна и спешна сигурност " -МВР.

През 1984 година е разгласен за " Майстор на спорта " по Пожароприложен спорт, а през 1999 година му е присвоена класна компетентност " Майстор ", след сполучливо положен изпит за " Ръководител на пожарогасенето и на аварийно-спасителните дейности ".

Награждаван е неколкократно с " Обявяване на признателност " от Министъра на вътрешните работи за висок професионализъм и значителен съответен принос при осъществяване на служебните си отговорности. Награден с почетен знак на Министерство на вътрешните работи - III и ІІ степен. Президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и избавителни служби) за България. Зам. ръководител е на Българската федерация по пожароприложен спорт.

С декрет на Президента на Република България от 29 август 2006 година е назначен на служба шеф на Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи и му е присъдена категория " А " - основен комисар.

Със заповед на министъра на вътрешните работи рег.№ К-14655 от 30.12.2010г. е назначен на служба шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР